+40 720 481 847 office@scoalaanima.ro
"Este mai ușor să modelăm copii puternici decât să reparăm oameni defecți."
Frederick Douglas

Programe pentru copii

Prinde aripi

Programul “Prinde aripi” este bazat pe programul de coaching și dezvoltare a copiilor și adolescenților creat de School Wellbeing Aliance din UK, intitulat The Other Subject™ și pe The Skills Builder Universal Framework (CIPD) și urmărește dezvoltarea competențelor generale pentru viață. Pentru elevii înscriși în Școala Anima, dezvoltarea competențelor este integrată în activitățile curriculare. Programul “Prinde aripi” în forma prezentată mai jos se adreseaza elevilor care studiază în alte școli și care se pot înscrie la acest program în afara orarului lor de școală. Se vor forma grupe pe nivele de vârstă.

“Prinde aripi” se adresează copiilor între 4 și 18 ani și cuprinde 10 module de dezvoltare și coaching pentru fiecare an de școală. Fiecare modul reprezinta o arie cheie în dezvoltarea și maturizarea copiilor și adolescenților.

Module
  1. Focus și conștientizare
  2. Relația cu tine însuți
  3. Relația cu ceilalți
  4. Comunicarea
  5. Reziliența
  6. Planificare și organizare
  7. Realizări
  8. Rezolvare de probleme
  9. Leadership
  10. Încheiere
Parcurgând cele 10 module, copiii și adolescenții vor fi mai pregătiți să reușească în situațiile cu care se confruntă zilnic: atingerea unor obiective simple de îngrijire personală sau de performanță, comunicare, asertivitate, vorbit în public, organizare și planificare, concentrare, gestiunea stresului, aspecte de bază ce țin de relația cu ceilalți copii, priorități în viață și valori, rezolvarea de probleme, influențarea celorlalți.

În fiecare an se reiau aceleași 10 module pe nivelul corespunzător vârstei copiilor: programul este adaptat vârstei și întâlnește copiii acolo unde se află în termeni de nivel de maturitate. De aceea, parcurgerea programului într-un an nu exclude parcurgerea lui în anii ce urmeză: în fiecare an programul se adaptează nu doar nivelului de maturitate, ci și nevoilor pe care le au copiii la vârsta respectivă.

Ce beneficii are programul pentru copii:
  • Îi ajută pe copii să fie mai sănătoși, mai fericiți, mai împliniți – programul are un focus puternic pe îngrijirea de sine (hrană, somn, sport, igienă etc.) și pe onorarea, aprecierea și susținerea oamenilor și a lucrurilor importante pentru copii.
  • Îi împuternicește pe copii să își asume responsabilitatea pentru ei înșiși – aceasta include rezolvarea de probleme, luarea de decizii, îndeplinirea obiectivelor. Prin modul de lucru, copiii fac planuri de acțiune și își iau promisiuni personale, ceea ce îi face să își asume responsabilitatea pentru ceea ce ține de ei.
  • Îi ajută pe copii să formeze legături constructive cu alți copii – lucrul în perechi și în echipă oferă oportunitatea de împărtășire și de conectare cu ceilalți și dezvoltă empatia.
  • Promovează reziliența – îi ajută pe copii să fie mai puternici în corpurile și în mințile lor și să adopte o mentalitate de creștere astfel încât să învețe din greșeli.
  • Îmbunătățește rezultatele la învățătură – îi ghidează pe copii cum să muncească și să învețe mai eficient, astfel încât să obțină rezultate mai bune. Îi încurajează pe copii să fie mai curioși, mai conștienți, mai calmi, mai creativi, mai curajosi, autoreflexivi, independenți și motivați în privința școlii și a muncii depuse în școală, ceea ce îi va ajuta să își îmbunătățească performanțele școlare.
  • Este educațional, de sprijin și de prevenire – pe de o parte îi ajută pe copii să reușească în contextul lor actual, dar le dezvoltă abilități pentru viață și obișnuințe sănătoase care îi vor ajuta ca pe parcursul întregii vieți să găsească soluții la situațiile cu care se confruntă, să rămân
Ce beneficii are programul pentru familii:
  • Comunicare mai bună, inclusiv ascultare, focus, adresare de întrebări;
  • Mai mult respect și bunătate;
  • Mai multa empatie și înțelegere;
  • Reglare emoțională mai bună;
  • Relații mai puternice;
  • Organizare și planificare mai bune;
  • Mai multe rutine de lucru stabilite (scutesc părinții de implicare în teme și revizuiri);
  • Mai puțină rezistență;
  • Mai puțină amânare;
  • Mai puține așteptări din partea celorlalți, mai mult efort personal al copiilor;
  • Mai multă independență, responsabilitate și asumare din partea copiilor;
Școala privată Anima Sibiu
© 2020 - 2024 Toate drepturile rezervate.
Politica de confidențialitate